Közút

Útlezárások, korlátozások a télies útviszonyok miatt Borsodban

A térségre jellemző intenzív havazás miatt kamionok torlódtak fel Borsod-Abaúj-Zemplénben a 3-as számú főúton Szikszó és az arnóti körfogalom között, illetve a 37-es úton Gesztely és Szerencs között.

2015.01.31 10:20MTI
Fotó: Facebook/BMOKF (archív)

A rendőrség a 3-as út érintett részét lezárta, a 37-esen egyelőre fél pályán halad a forgalom - mondta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton.

Dobi Tamás kifejtette, a 3-as számú főúton legalább huszonöt kamion torlódott fel Szikszó és az arnóti körfogalom közötti útszakaszon a Turul szobornál. A járművek a lejegesedett és hóval eltakart úton nem tudnak tovább haladni.

A rendőrség a rendkívüli időjárási viszonyok miatt és a további balesetek megelőzése érdekében az 3-as főút 196-os és 199-es kilométere közötti útszakaszt szombat reggel 8 órától lezárta.

A szóvivő kitért arra, hogy az adott szakaszon két közlekedési baleset is történt. A rendőrség Ongaújfalu, illetve Arnót felé tereli a forgalmat.

Dobi Tamás arról is beszámolt, hogy elakadt kamionok terhelik a forgalmat a 37-es főúton Gesztely és Szerencs között. Egy sávon folyamatos a forgalom, de az időjárási viszonyok és az elakadt járművek megnehezítik a közlekedést. A rendőrség a kamionforgalmat az egyik közeli áruház parkolójába tereli.

A hatóság kéri az úton lévőket, illetve útnak indulókat, hogy vegyék figyelembe az aktuális időjárási viszonyokat és fokozott figyelemmel vegyenek részt a forgalomban.

A helyi meteorológiai szolgálat azt közölte, hogy 34 milliméternyi eső esett pénteken, szombaton pedig reggelig kilenc milliméternyit mértek. .

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.