Vádat emeltek

Osztrák falusi plébánosokra utazott a két gödöllői férfi

A vádlottak egyike rendszeresen járt koldulni Ausztriába, s többször felkereste a Pöndorfban található plébániát, melynek plébánosától más-más ürüggyel pénzt kért, illetve kapott.

2015.01.30 23:30MTI

Rablás és lopás miatt emelt vádat a Gödöllői Járási Ügyészség az ellen a két gödöllői férfi ellen, akik erőszakkal vettek el pénzt osztrák kis falvak plébánosaitól 2012-ben - tájékoztatott a Pest Megyei Főügyészség szóvivője.

Gyugyi Csilla elmondta: a vádlottak egyike rendszeresen járt koldulni Ausztriába, s többször felkereste a Pöndorfban található plébániát, melynek plébánosától más-más ürüggyel pénzt kért, illetve kapott.

2012 szeptemberében a férfi - immár másodmagával - újra becsengetett a parókiára, s 100 eurót követelt kórházi kezelésére hivatkozva, de a plébános elzavarta a hívatlan vendégeket. Be akarta csukni az ajtót, ám az egyik férfi nekitámaszkodott, majd amikor a sértett visszament az irodájába, a vádlott úgy belökte a nyílászárót, hogy a biztonsági lánc a burkolattal együtt kiszakadt az ajtótokból - ismertette a szóvivő.

Tájékoztatása szerint a férfiak a plébános után eredtek, s nyomatékosan, fenyegetőzve követelték a pénzt, mire a plébános ijedtében 120 eurót adott át támadóinak. A vádlottak egyike még ugyanebben az évben egy Maria Laach am Jauerling nevű faluban is többször "meglátogatta" a helyi plébánost, októberben pedig már ketten kopogtak be a parókiára, de senki nem nyitott ajtót. A hátsó bejáraton surrantak be, majd az iroda íróasztal fiókját felfeszítve ellopták a plébános 700 euróját.

Egy a gyanús mozgásra felfigyelő falubeli értesítette a közelben lévő önkormányzat munkatársait, de mire rajtaütöttek volna a tolvajokon, a két férfi elmenekült.

Az elkövetőket az osztrák hatóságoktól átvett büntetőeljárás keretében Magyarországon vonják felelősségre - közölte Gyugyi Csilla.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.