Havazás

Pest megyében főként a Pilisben akadtak el járművek

Leginkább a magasabban fekvő utakon okoz gondokat a havazás, a jeges, csúszós szakaszokon autók, buszok és kamionok is elakadtak, több ízben a tűzoltóknak kellett beavatkozniuk.

2015.01.29 19:40MTI
FB/BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (korábbi felvétel)

A megyei katasztrófavédelem szóvivője, Csámpai Attila tájékoztatása szerint a legtöbb jármű, közöttük kilenc távolsági busz Budakeszi és Páty között akadt el, hosszú sor várakozik arra, hogy a sószóró megtisztítsa a meredek utat.

Pilisvörösvár és Piliscsaba között megcsúszott, majd fának ütközött egy autó, a járműben ülők közül egy ember könnyebben megsérült. Ugyanitt a baleset miatt megállni kényszerülő kamion nem tud elindulni, mentésre vár.

Csobánka és Dobogókő környékén is rossz útviszonyokra, több mint 5 centiméteres hóra, sűrű hóesésre, fagyott burkolatra számítsanak a közlekedők - mondta a szóvivő.

Feloldották a teherblokádot

Újra közlekedhetnek a teherjárművek a 8-as és 82-es főúton Veszprém megyében – tájékoztatott a katasztrófavédelem szóvivője csütörtök este.

Csépányi-Barczi Petra közlése szerint az intenzív havazás miatt elrendelt korlátozást este 7 órakor feloldották, így ismét közlekedhetnek a 7,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek a 8-as és a 82-es főúton.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.