Forgalmi változás

Metró helyett buszra szálljon a hétvégén

A 3-as metró helyett pótlóbuszok járnak Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér között szombaton és vasárnap, mert folytatódik a sínek cseréje.

2015.01.27 12:30MTI
Fotó: bkk.hu

A közlemény szerint a metrók rövidített útvonalon, Újpest-Központ és a Nagyvárad tér között viszik az utasokat. A kimaradó megállóhelyek a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest között közlekedő M3-as pótlóbusszal érhetők el.

Az utolsó 3-as metróhoz biztosítják a megszokott csatlakozó felszíni járatokat, esetenként plusz buszindulásokkal. Arról is tájékoztattak, hogy a BKV tavaly és idén mintegy 42 ezer méternyi elhasználódott sínszálat cserélt, illetve cserél ki, ezért várhatóan június végéig - a március 14-15-ei és a május elsejei hosszú hétvégét kivéve - minden szombaton és vasárnap buszokkal pótolják a 3-as metrót egyes szakaszokon; a változó közlekedésről folyamatosan tájékoztatják az utasokat.

A BKK hangsúlyozta: a síncsere miatt megszűnnek a pálya leromlott állapota miatti sebességkorlátozások, rövidebb lesz a menetidő, és csökkennek a pályafenntartás költségei. A vállalat a síncserével a 3-as metró biztonságos közlekedését kívánja biztosítani a teljes infrastruktúra-felújítás megkezdéséig.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.