Menedék

3 nap alatt 56 csoportban szivárogtak be a migránsok Bács-Kiskunban az országba

324 koszovói, 11 afgán, 9 szír, 6 iráni, 5 kubai, 2 pakisztáni, 1 szenegáli, 1 albán, 1 palesztin és 1 szerb.

2015.01.26 08:42ma.hu

A Kelebia, a Bácsalmás, a Bácsbokod, a Hercegszántó Határrendészeti Kirendeltség és a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztálya idegenrendészeti eljárást indított 324 koszovói, 11 afgán, 9 szír, 6 iráni, 5 kubai, 2 pakisztáni, 1 szenegáli, 1 albán, 1 palesztin és 1 szerb állampolgárral szemben, akiket 2015. január 23. és január 25. között, Bács-Kiskun megyei déli részén ellenőriztek a járőrök.

Az 56 csoportban érkező külföldiek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért elfogták és előállították őket, a kíséretükben lévő 68 gyermeket a kirendeltségek erre alkalmas helyiségében, felügyelet mellett helyezték el.

A határsértők menekültstátusz iránti kérelmet nyújtottak be, ezért átadták őket az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.