Közösségi közlekedés

BKK-hétvége: síncsere, filmforgatás, állagmegóvás miatti változások

Ezen a hétvégén az M3-as metró vonalán folytatódó síncsere-program miatt pótlóbusz jár a Deák Ferenc tér M és a Népliget M között. Az M3-as főútról is nehéz lesz a lehajtás.

2015.01.23 18:24ma.hu

1. Szombaton 6 és 16 óra között lezárják az M3-as autópálya kivezető szakaszát filmforgatás miatt - írja a Budapesti Közlekedési Központ Facebook-oldalán.

A Kacsóh Pongrác úti felüljáró utáni első kijárat és az azt követő első töltőállomás utáni felhajtó között kifelé irányban, a délelőtti órákban pedig az autópálya Szerencs utcai csomópontjában kell sávkorlátozásokra számítani földmérés miatt.

2. Vasárnapig időszakos sávlezárással járó hídvizsgálat-előkészítő munkákat végeznek a Rákóczi hídon mindkét irányban a szélső forgalmi sávban, kizárólag a csúcsforgalmi időszakon kívül.

3. Szombaton várhatóan 18 órától vasárnap reggel 6 óráig filmforgatás miatt lezárják a Szerémi utat a Kitérő út és a Kondorosi út között.

4. Ezen a hétvégén az M3-as metró vonalán folytatódó síncsere-program miatt pótlóbusz jár a Deák Ferenc tér M és a Népliget M között, míg a vonatok két részre osztva, Újpest-Központtól csak a Deák Ferenc térig, Kőbánya-Kispesttől pedig csak a Nagyvárad térig közlekednek.

2014-ben és 2015-ben szakaszosan mintegy 42 kilométernyi elhasználódott sínszál cseréjére került, illetve kerül sor, ezért várhatóan június végéig majdnem minden hétvégén autóbusszal pótolják az M3-as metró egyes vonalszakaszait, emiatt  az utazóközönség türelmét kérik.

A síncserének köszönhetően megszűnnek a leromlott pályaállapot miatti sebességkorlátozások, ezáltal rövidebb lesz az utazással töltött idő, valamint csökkennek a pályafenntartásra fordított költségek.

A forgalmi változásokról bővebben a BKK honlapján tájákozódhatnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.