Korlátozás a járműveknek

Csak hólánccal léphetnek be az országba a Győr-Moson-Sopron megyei átkelőhelyeken

A korlátozás mindegyik járműre érvénybe lépett vasárnap este. A hatóságok már értesítették a korlátozás érvénybe léptetéséről a szlovák és az osztrák partnereiket.

2014.12.28 22:22ma.hu

Vasárnap este fél tíztől határozatlan ideig csak azok a járművek léphetnek be Magyarország területére a Győr-Moson-Sopron megyei határátkelőhelyeken, amelyek rendelkeznek legalább egy hajtott tengelyre felszerelhető hólánc-párossal - adta hírül a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-oldalán.

A láncokat nem kell felszerelni a járművekre a határátkelőhelyeken, de a járműben kell lenniük arra az esetre, ha Magyarország területén szükség lenne rájuk. A korlátozást minden járműtípusra kiterjesztették vasárnap este fél tíztől. A hatóságok már értesítették a korlátozás érvénybe léptetéséről a szlovák és az osztrák partnereiket.

Hétfő reggel 6:00 óráig nem közlekedhetnek a kamionok Baranya megyében

Az intenzív havazás okozta csúszós útviszonyok miatt nem indulhatnak útnak a megyében várakozó kamionok vasárnap este 22:00 órától. A Baranya Megyei Védelmi Bizottság a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetőjének és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Baranya Megyei Igazgatósága vezetőjének javaslatára vasárnap este 22:00 órától hétfő reggel 6:00 óráig Baranya megye egész területére érvénybe léptette a forgalomkorlátozás bevezetését a 7,5 tonna össztömeget meghaladó nehéz tehergépjárművek részére, amelyek nem vesznek részt az utak tisztításában és a mentésben. A 7,5 tonnánál nehezebb járművek a jelenlegi információk szerint hétfő reggel 6:00 órakor folytathatják útjukat a megyében.

A havazás megszűnik, a hófúvás folytatódik

Az országtól délre elhelyezkedő mediterrán ciklon csapadékrendszere hétfőre virradó éjszaka elhagyja Magyarországot. A magasban azonban továbbra is hideg levegő áramlik térségünk fölé. Emiatt hétfőn már csak futó hózáporok lehetnek, de a szél nagy területen erős marad. A hóval borított területeken még ekkor is várható hófúvás - írta Facebook-oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.