Internetes csalás

Műszaki cikkeket ígértek a neten - "elfelejtették" kiszállítani

Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Zala, Pest, Csongrád és Győr-Moson-Sopron megyében élő 9 embertől csaltak ki 37500 és 80000 forint közötti összegeket.

2014.12.19 11:53MTI

A Balassagyarmati Járási Ügyészség csalás és orgazdaság miatt vádat emelt három budapesti férfi és egy nő ellen, akik interneten hirdettek - később ki nem szállított - műszaki cikkeket, amelyekért a károsultak fejenként több tízezer forintot fizettek ki - közölte a Nógrád Megyei Főügyészség csoportvezető ügyésze pénteken.

Sziliné Séber Anita ismertette: a rendszeres jövedelemmel nem rendelkező vádlottak még 2012-ben határozták el, hogy úgy jutnak pénzhez, hogy egy internetes aukciós oldalon hirdetéseket adnak fel, melyekben különféle műszaki eszközöket - elsősorban fűkaszákat - kínálnak eladásra.

A potenciális vevőktől a termékek árát előre kérték átutalni egy bankszámlára, de a terméket a pénz megérkezését követően sem küldték el a vevőnek, azzal nem is rendelkeztek - tette hozzá.

A vádlottak 2013-ban az ország különböző területein - így Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Zala, Pest, Csongrád és Győr-Moson-Sopron megyében - élő 9 embertől csaltak ki 37500 és 80000 forint közötti összegeket, ezzel összesen 573 ezer 300 forinthoz jutottak jogosulatlanul.

A budapesti vádlottak elismerték a bűncselekmények elkövetését. Az első- és másodrendű vádlottat kilenc rendbeli, szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás vétségével, illetve kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével, míg két társukat kilenc rendbeli orgazdaság vétségével vádolta meg a járási ügyészség - közölte az ügyész.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.