Állatkínzás

Reklámszatyorban tette ki a kiskutyákat

A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt vádat emelt egy 23 éves dunavecsei nő ellen, aki egy reklámszatyorban a sorsára hagyott nyolc kutyakölyköt, amelyek két napig tartó szenvedés után elpusztultak.

2014.12.18 09:32MTI

Schmidt Gábor a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtóreferense közölte: a nő 2014. augusztus 13-án összeszedte a dunavecsei lakóházuk teraszán a hónap elején született nyolc kutyakölyköt, és azokat egy reklámszatyorba tette.

A vádlott a szatyor fülét összekötözte, és kutyakölykökkel teli, bekötözött szatyrot Dunavecsén, a sportpálya közelében kitette. A kutyakölykök két napon keresztül a bekötözött szatyorban táplálék és víz nélkül szenvedtek.

Augusztus 15-én a vádlott testvére telefonon értesítette az állatmentőket, akik a helyszínen két elhullott kölyök mellett hat, még élő kiskutyát találtak. A kutyakölykök az ellátás ellenére a következő reggelre elpusztultak.

A szabadlábon lévő vádlott terhére rótt bűncselekményt a törvény 3 évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti. A büntetőügyet a Kunszentmiklósi Járásbíróság fogja tárgyalni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.