Piszkos pénz

A legszerencsétlenebbeket használta ki az uzsorás

Alapvető élelmiszereket árult pándi kisboltjában magas kamattal megtoldott hitelre az a férfi, aki ellen uzsora-bűncselekmény miatt emeltek vádat.

2014.12.16 14:30MTI

A Pest Megyei Főügyészség szóvivője, Gyugyi Csilla tájékoztatása szerint a vádlott csekély mennyiségű, beárazatlan árut tartott a Pest megyei kis faluban lévő boltjában, és az alapvető élelmiszereket másfél, kétszeres áron kínálta. A férfi csak a helyben lakó, általa ismert embereket szolgálta ki, többnyire olyanokat, akik családi pótlékból, gyesből, segélyekből tartották el családjukat, és kénytelenek voltak hitelre vásárolni.

A boltos "megállapodott" a vevőkkel, hogy havonta milyen összeg erejéig vásárolhatnak, majd a következő hónapban - miután az érintettek megkapták a családi pótlékot, illetve az egyéb juttatásokat - a tartozás rendezésével egyidejűleg 10 százalékos kamatot is fizetni kellett. A késlekedőknek további 50, vagy 100 százalékos kamatot számított fel - magyarázta a szóvivő.

Volt olyan sértett, aki 50 ezer forintnyi élelmiszerért 85 ezret fizetett havonta, de olyan is, aki két év alatt összesen 200 ezer forintot költött, mégis utólag 800 ezret fizetett. A tartozásokat a boltos egy füzetben vezette, a vásárlásról pénztárbizonylatot nem adott.

A Nagykátai Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett uzsora-bűncselekménnyel vádolja a férfit - közölte a szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.