Ott, ahol épp

Személyautó hátsó ülésén vezették le a szülést

Megindult szüléshez riasztották a mentőket pénteken éjszaka, éjfél előtt nem sokkal egy fejér megyei útkereszteződéshez.

2014.12.14 09:21ma.hu
Fotó: FB/Országos Mentőszolgálat

A 6 perc alatt kiérkező székesfehérvári mentőegység egy személyautó hátsó ülésén találta a kismamát, aki éppen a kórház felé tartott, de a szülés már útközben megindult, ezért félreálltak kocsijukkal és mentőt hívtak - írja az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán.

A gyors vizsgálat során egyértelművé vált, hogy már a mentőautóba helyezésre sem maradt idő, így a szülést a mentőknek az autó ülésén kellett levezetniük. Az anyuka a mentők segítségével mintegy öt perccel később egy egészséges kislánynak adott életet, mindkettőjüket stabil, jó állapotban szállították kórházba.

A mentőápoló, Kiss László elmondása szerint,aki az éjszakás szolgálatát követően meglátogatta a boldog családot, elmesélte, hogy az édesanya és gyermeke is jól vannak.

A a székesfehérvári mentőgépkocsiban szolgálatot teljesítő Kiss László meghatódottan fogadta a kommenteket:

"Köszönöm mindenkinek a gratulációkat. Mindannyian tudjátok, hogy dolgozni csak úgy lehet, ha segítik a munkánkat. Köszönöm az anyukának, hogy mindvégig segítette a munkánkat, a körülmények ellenére nem vesztette el a lélekjelenlétét és maximálisan közreműködött. Köszönöm továbbá az édesapának is, aki szintén nagy segítségünkre volt a helyszínen.
Köszönöm a sorsnak, hogy egy ilyen csodában részt vehettem.....
Ezekért a pillanatokért dolgozunk.
"

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.