Budapest

Több mint öt év után fogták el az Üllői úti bankrablót

A hivatalos megfogalmazás szerint persze egyelőre csak gyanúsított a férfi.

2014.11.28 08:38MTI

Több mint öt év után fogták el egy budapesti bankrablás gyanúsítottját, a férfi előzetes letartóztatásba került - közölte a rendőrség péntek reggel a honlapján.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint 2009. június 17-én délelőtt egy akkor még ismeretlen férfi rabolt ki a IX. kerületben egy Üllői úti pénzintézetet. Tőrkéssel fenyegette meg a biztonsági őrt, majd dulakodást követően elvette tőle lőfegyverét, amellyel az alkalmazottakat készpénz átadására kényszerítette. A férfi a megszerzett pénzzel menekülni próbált. Az ügyféltérbe lépő másik biztonsági őr figyelmeztető lövést adott le, ennek ellenére a támadó a helyszínről elmenekült. A rablás során senki sem sérült meg.

A BRFK nyomozói a rablással gyanúsított Sz. Józsefet kedden, nagyvarsányi lakásán fogták el. Az őrizetbe vett 47 éves férfi a kihallgatásakor tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, de a gyanúsítás és az őrizetbe vétel ellen nem élt panasszal.

Sz. Józseffel szemben rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt a további eljárást a BRFK rablási osztálya folytatja le. Az illetékes ügyészség indítványára a Budai Központi Kerületi Bíróság csütörtökön elrendelte a férfi előzetes letartóztatását - olvasható a BRFK közleményében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.