Beregdarócon

Egy két lóerős jármű is tagja volt a csempészflottának

A kukoricaszárat szállító fogatra a magyar-ukrán határnál figyeltek fel az ellenőrzést végző pénzügyőrök.

2014.11.26 11:45MTI

Egy lovasfogaton találtak csaknem 7500 doboz csempészett cigarettát Beregdaróc határában a pénzügyőrök, akik a dohányárut és - lovak nélkül - a szekeret is lefoglalták a hajtótól - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei vám- és pénzügyőri igazgatóságának rendészeti osztályvezetője.

Dávid Zoltán százados elmondta, hogy a kukoricaszárat szállító fogatra a magyar-ukrán határnál figyeltek fel az ellenőrzést végző pénzügyőrök. A gyanús fogatot megállították és átvizsgálták, s a rakomány alatt tizenöt, fekete fóliába csomagolt nagy dobozt találtak, amelyek ukrán cigarettát rejtettek.

A fogathajtó azzal védekezett, hogy a korábban levágott kukoricaszárért ment a határba, ahol a kukoricás végében gazdátlanul hagyott dobozokra lett figyelmes. Elmondása szerint várt egy ideig, majd amikor senki nem ment a dobozokért, felrakta azokat a szekérre és - mint állította - a legközelebbi hatósághoz indult vele.

A kukoricaszárral betakart csomagokra tekintettel a pénzügyőrök nem fogadták el az állítást, és lefoglalták a 7490 doboz, hatmillió forint értékű cigarettaszállítmányt a szekérrel együtt. A fogathajtó ellen feljelentést tettek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.