Megalapozott gyanú

Elfogták az öt évvel ezelőtti vácrátóti támadás gyanúsítottjait

Emlékeznek? Fegyverrel és késsel támadta meg, illetve rabolta ki két maszkos férfi egy teherautó utasait még 2009-ben Vácrátóton. Kiderült, hogy valaki a rablás napján a jobb kezén lévő vérző sérüléssel bement egy fővárosi kórházba...

2014.11.25 15:48MTI

A bűncselekmény gyanúsítottjait csak most sikerült elfogni - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) szóvivője kedden az MTI-vel.

Beluzsárné Belicza Andrea elmondta: a nyomozati iratok szerint 2009. november 2-án éjjel két férfi Vácrátót egyik utcájában egy bóját tett ki az út közepére, mellyel megállásra kényszerítették az arra közlekedő tehergépkocsit. Amikor a sofőr kiszállt, az akkor még ismeretlen tettesek - arcukat fekete maszkkal eltakarva - rátámadták, ütni kezdték. A férfi barátja - aki szintén a kocsiban ült - igyekezett megvédeni társát, de a támadók egyike őt is bántalmazta, majd lábon lőtte. A két maszkos férfi ezután késekkel esett neki a sértetteknek, egyiküknek életveszélyes sérüléseket okozva - magyarázta a szóvivő.

Tájékoztatása szerint a támadók több mint egymillió forintot loptak el a teherautóból, majd elmenekültek. A két sérült kórházba került.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság emberölési kísérlet, rablás és testi sértés megalapozott gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettesek ellen, de mivel a nyomozás nem vezetett eredményre, az eljárást 2012 augusztusában felfüggesztették.

Beluzsárné Belicza Andrea közölte: a közelmúltban újabb információ merült fel a gyanúsítható személyekkel kapcsolatban, ezért 2014. október 18-ától folytatódott a nyomozás. Kiderült például, hogy a 28 éves budakalászi B. Györgyöt a rablás napján a jobb kezén lévő vérző sérülés miatt egy fővárosi kórházban látták el. Ő lett az egyik gyanúsított, s társát, F. József 33 éves zebegényi lakost is azonosították a rendőrök.

A két férfit november 17-én elfogták, kihallgatták, majd őrizetbe vették. Az illetékes bíróság két nap múlva elrendelte előzetes letartóztatásukat - tette hozzá a PMRFK szóvivője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.