Házkutatás

A NAV lecsapott a babaágy-hamisítókra

Az eddig beszerzett bizonyítékok szerint a hamisítók csaknem 20 millió forint kárt okoztak az eredeti gyártónak.

2014.11.19 09:41MTI
freedigitalphotos/Theeradech Sanin

Babaágy-hamisítóknál tartott házkutatást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Közleményük szerint az elkövetők éveken keresztül rendeltek babaágyakat egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei bútorgyártó cégtől, majd hirtelen csökkent a rendelések száma, miközben saját internetes oldalukon továbbra is kínálták ezeket a termékeket.

A gyanú szerint a viszonteladó az oltalom alatt álló babaágyak pontos mását értékesítette több kis- és nagykereskedésben, Pest és Szabolcs megyei bababoltokban. A pénzügyi nyomozók Szabolcs és Pest megyében tartottak házkutatásokat, és a könyvelési iratok mellett hamis kiságyakat is lefoglaltak.

Az akcióban a nyomozók két embert azonosítottak, az elkövetői kör teljes feltérképezése még tart. A hamisítványok gyártóira üzletszerűen elkövetett iparjogvédelmi jogok megsértése miatt akár 5 évig terjedő szabadságvesztés büntetés is kiszabható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.