Nyomókötés

Törölközővel mentett életet egy rendőr

Kitört konyhaablak szilánkja sebesített meg súlyosan egy férfit a Somogy megyei Kálmáncsán. A körzeti megbízott rendőr ért először a helyszínre, egy törölközővel kötötte el a sebet, megmentve ezzel a férfi életét.

2014.10.25 14:05Havariapress

Péntekre virradó éjjel érkezett segélyhívás a rendőrséghez, miszerint egy férfi súlyosan megsebesült egy kálmáncsai házban. A körzeti megbízottak a helyszínre sietettek, odabent találták a férfit, akin több vágási sérülés volt látható és a fejéből ömlött a vér.

A rendőrök haladéktalanul értesítették a mentőszolgálatot és a már félig ájult férfi fejére Győri Lajos rendőr törzsőrmester egy törölközővel nyomókötést helyezett fel, ezzel csillapítva az artériás vérzést.

Kiderült, hogy nem történt bűncselekmény, az 53 éves férfi otthonában megcsúszott és nekiesett a konyhaablaknak, melynek üvegszilánkjai összevagdosták.

A helyszínre érkező mentők tájékoztatása alapján a nyomókötés felhelyezésével a törzsőrmester megmentette a sérült életét, akinek állapotát a helyszínen stabilizálták, majd a férfit kórházba vitték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.