Arzenál

Poroltóval, baltával, gázpisztollyal estek egymásnak Galgagyörkön

Poroltóval, baltával, gázpisztollyal felfegyverkezve rontott egymásra négy férfi Galgagyörkön. Az áprilisban történt bűncselekmény ügyében indított nyomozást a rendőrség befejezte, vádemelést javasolnak a négy gyanúsítottal szemben.

2014.10.25 11:32Havariapress

A Váci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatott eljárást garázdaság megalapozott gyanúja miatt L. Máté 19 éves, V. Attila 53 éves, L. Zoltán 38 éves és P. Gyula 47 éves galgagyörki férfiak ellen.

A nyomozás adatai szerint, a 19 éves gyanúsított április 19-én 18 óra körül Galgagyörk egyik utcáján találkozott volt élettársával, akivel beszélgetni kezdett. Ekkor autóval megjelent a nő édesapja - V. Attila -, aki ráparancsolt a lányára, hogy szálljon be a járműbe, majd elhajtottak a helyszínről. Ezt észlelte L. Zoltán és P. Gyula, akik gépkocsival az 53 éves férfi után mentek.

Néhány méter megtétele után mindkét autóval megálltak, a gyanúsítottak kiszálltak és vitatkozni kezdtek. Később a vita dulakodássá fajult. Ennek során V. Attila egy porral oltóval befújt a másik járműbe. A 19 éves férfi,- miután gyalogosan utolérte társait,- kérdőre vonta V. Attilát, majd lábbal berúgta az autójának egyik ablakát. Válaszként V. Attila - egy engedéllyel tartott gáz-riasztó fegyveréből - több lövést adott le támadói irányába. L. Zoltán azonban a férfi kezéből a fegyvert egy baltával kiütötte, majd azzal a másik gépkocsi szélvédőjét és ablakait megrongálta. A lövések következtében személyi sérülés nem történt. A verekedés során V. Attila a földre esett, ahol a másik három gyanúsított többször megütötte és megrúgta.

A helyszínre érkező váci rendőrök L. Mátét és társait elfogták, előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. Az ellenük folytatott eljárást a nyomozóhatóság a napokban lezárta, az iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.