Udvarokba, pincékbe tört be a víz

Folyamatosan dolgoznak Somogyban az eső okozta károk elhárításán

A délutáni órákig udvarokba, pincékbe betört vizet szivattyúztak, utakra dőlt fákat távolítottak el és állatokat is mentettek a lezúduló víztől

2014.10.24 18:31MTI

Bázelné Mihályka Szabina, a katasztrófavédelem megyei szóvivője elmondta: egy kaposvári és egy nagyatádi pincében is méteres magasságban állt a víz, egy felsőmocsoládi lakóház pincéjében álló két és fél méter magas víz az épület állagát is veszélyeztette.

A tűzoltók ezeken a helyeken szivattyúkkal távolították el a vizet, csakúgy, mint Barcson egy lakóház udvarából, ahol húsz centiméter magasan állt a víz. Vésén az esővíz melléképületekbe tört be, Igalban homokzsákokkal védtek meg egy gazdasági udvart, a vizet kanalas kotrógéppel és kéziszerszámokkal vezették el.

Előbbi helyen nyulak, utóbbin sertések kerültek veszélybe a szomszédos telekről, illetve a domboldalról lezúduló nagy mennyiségű csapadékvíz miatt.

Babócsán a Rinya utca végén ideiglenes védművet építettek a tűzoltók, Potonyban, ahol a Korcsina csatorna kilépett a medréből és a víz egy mélyebben fekvő lakóházat veszélyeztetett, a Boróka Mentőcsoport 350 homokzsákkal és két szivattyúval védte meg az ingatlant.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.