XXIII. kerület

Orbánhegyi dűlő: elszállították a robbanótesteket

Összesen 105 lakóépületet kellett kiüríteni, mintegy kétszáz embernek kellett ideiglenesen elhagynia otthonát.

2014.10.23 07:09MTI
MTI Fotó: Lakatos Péter

Elszállították a XXIII. kerületi Orbánhegyi lejtőn talált világháborús robbanótesteket; a területzárást feloldották, a lakók visszatérhettek otthonukba - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje szerda este.

Várkonyi Melinda elmondta, hogy a robbanótestek csatornázási munkálatok közben kerültek elő. A tűzszerészek összesen nyolc gránátot azonosítottak: négy 10,5 centiméteres magyar rombológránátot, egy 10,5 centiméteres magyar repesz-romboló gránátot, egy 76 milliméteres szovjet repesz-romboló gránátot, egy 76 milliméteres szovjet páncéltörő gránátot és egy 75 milliméteres német páncéltörő gránátot.

A robbanótesteket elszállították, azokat az este folyamán egy kijelölt helyen megsemmisítik.

A tűzszerészi munkálatok idejére az Orbánhegyi dűlő, a Házikert utca és az Elvira utca által határolt területet lezárták. Összesen 105 lakóépületet kellett kiüríteni, mintegy kétszáz embernek kellett ideiglenesen elhagynia otthonát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.