Felment a hegyre

Egy vasárnap eltűnt túrázó holttestét találták meg a Pilisben

Eltűnt egy 65 év körüli gyakorlott túrázó vasárnap Pilisborosjenő térségében, holttestét a barlangi mentők kedden találták meg egy sziklás területen.

2014.10.22 11:05MTI
Fotó: Facebook/Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat

A Pest Megyei Kutató-mentő Szolgálat vezetője, Balázs László elmondta, hogy a budapesti férfi vasárnap délelőtt autóval ment Pilisborosjenőig, majd kocsiját egy parkolóban hagyva túrázni indult. Mivel sötétedésig nem ért haza, családja bejelentette az eltűnését.

Hétfő hajnaltól több tucat polgárőr és rendőr fésülte át a térséget, a keresésbe a Pest Megyei Kutató-mentő Szolgálat tagjai is bekapcsolódtak - mondta a szolgálat vezetője.

Tájékoztatása szerint helikopterről is pásztázták az eltűnt férfi által gyakorta használt túraútvonalak környékét, de nem jártak sikerrel, ezért a Magyar Barlangi Mentőszolgálat szakembereit arra kérték: különleges technikával vizsgálják át a nehezen járható, sziklás, bozótos területeket is.

Kedd délután ők találták meg a férfi fákon fennakadt felszerelésének, illetve ruházatának egy részét, majd a holttestet Pilisborosjenő és Csobánka között, a Kis-Kevély hegy egyik kilátópontjától 180 méterrel lejjebb, a sziklákon. A túrázó vélhetően lezuhant a magasból - mondta Balázs László.

A haláleset körülményeit a Budaörsi Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja - közölte Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.