BKK/Mávinform

Közösségi közlekedés: ahol a vihar közbeszólt

Lezúdult csapadék, leszakadt felsővezeték befolyásolja a közlekedést a következő helyeken:

2014.10.22 07:36MTI

Jelentős késéssel közlekednek a vonatok a pécsi, a barcsi és a sellyei vonalon. Leszakadt a felsővezeték Pécs állomáson szerdán reggel, ezért áll a vasúti forgalom a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalon Mecsekalja-Cserkút és Pécs között - közölte a Mávinform az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint a pusztaszabolcsi, a barcsi és a sellyei vonalon közlekedő vonatok utasai 30-60 perc közötti késésre számítsanak a helyreállításig.

A szakemberek várhatóan a reggeli órákban javítják meg a leszakadt felsővezetéket, a menetrend szerinti közlekedés a déli órákra állhat helyre.

BKK: tájékozódjunk!

Fotó: Facebook/BKK

Az 51-es villamos helyett busz jár a Koppány utca és a Gubacsi út között, mert a nagy mennyiségben lezúduló csapadék akadályozza közlekedését - közölte a Budapesti Közlekedési Központ Facebook oldalán szerda reggel.

A BKK azt kéri az utasoktól, hogy mindenki a tervezettnél korábban induljon útnak és előzetesen tájékozódjon az esetleges változásokról a BKK Info, illetve központ Facebook oldalon.

ezárták a XVI. kerületi Arany János utcát, több BKK-járat terelve közlekedik

Módosított útvonalon jár a 44-es, a 46-os, a 146-os és a 244-es busz a főváros XVI. kerületben, nem érintve a Margit utca megállót, mert a nagy esőzés miatt lezárták az Arany János utca egy szakaszát - közölte a Budapesti Közlekedési Központ szerda reggel a Facebook-oldalán.

Tájékoztatásuk szerint a buszok a Margit utca–Olga utca–Sasvár utca útvonalon járnak a Margit utca–Arany János utca helyett, mert az Arany János utcát a Margit utca és a Sasvár utca között lezárták a közúti forgalom elől.

Hozzátették: szerda hajnalban viharos széllel és nagy mennyiségű csapadékkal hidegfront érte el az országot. A szélsőséges időjárás kárt tehet a közlekedési infrastruktúrában, a szél felsővezetékeket szakíthat le, torlódásokat okozhat, és több BKK-járat közlekedését befolyásolhatja, ami késéseket, esetenként járatkimaradásokat okozhat.

A BKK ismételten arra kéri az utasokat, hogy a tervezettnél korábban induljanak, és előzetesen tájékozódjanak az esetleges változásokról a BKK Info oldalán, illetve Facebook-oldalukon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.