Baleset

Kisiklott egy vonat négy kocsija Vas megyében

Kisiklott egy személyvonat négy kocsija a Ostffyasszonyfa vasútállomásánál, személyi sérülés nem történt, de a baleset jelentős károkat okozott a vasúti pályatestben.

2014.10.21 23:24Havariapress

A Budapest-Székesfehérvár-Szombathely vasútvonalon kedden késő este siklott ki a Vas megyei Ostffyasszonyfa állomásán, eddig tisztázatlan körülmények között a Szombathelyről Veszprémbe tartó személyvonat 4 kocsija. A 6 kocsiból álló szerelvény kevéssel háromnegyed kilenc előtt érkezett az állomásra, amikor négy kocsi kisiklott az egyik váltón, közülük kettő keresztbe is fordult a vágányon. A mozdony nem siklott ki, és személyi sérülés sem történt, de a baleset súlyos károkat okozott a pályatestben. A szerencsétlenség körülményeinek vizsgálatát a rendőrség és a vasúttársaság szakemberei közösen kezdték meg, a helyreállítás előreláthatóan több napot vesz igénybe. A kieső szakaszon, Celldömölk és Sárvár között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat, emiatt az erre közlekedőknek 35-40 perces késésekre kell számítaniuk. A baleset okozta késésekért és kényelmetlenségekért a vasúttársaság az utasok megértését és türelmét kéri.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.