Tatabányai buszbaleset

Kedd délutánig busz viszi az utasokat Tatabánya és Oroszlány között

Kedd délutánig vonatpótló buszok viszik az utasokat Tatabánya és Oroszlány között a tatabányai baleset miatt, amelyben menetrend szerinti csuklós busz ütközött össze vonattal hétfő délelőtt.

2014.10.20 15:28MTI

A Mávinform közleménye szerint továbbra is áll a forgalom a vonalon, tart a károk felmérése és a helyreállítás. Azt írták: amíg elszállítják a roncsokat, a sérült szerelvényt bevontatják Tatabányára, helyreállítják a kidőlt felsővezeték-tartó oszlopot és a sorompó oszlopát, addig az utasoknak vonatpótló autóbuszokra kell szállniuk Tatabánya és Oroszlány között.

Az érintett vonalon 15-20 perces késére kell számítani. A vasúti közlekedés megindulását a kedd délutáni órákra ígérik.

Hozzátették: a vonatpótló autóbuszok - súlykorlátozás miatt - Kecskéd-alsó megállóhelyre nem tudnak bemenni az utasokért, ehelyett a kecskédi szövetkezeti megállóban állnak meg. Nem sérült meg, de nincs kihallgatható állapotban az 56 éves buszsofőr - közölte Pruzsina Alice, a Vértes Volán szóvivője korábban az MTI-vel.

Hozzátette: a férfi - aki tizenöt éve dolgozik a cégnél, és négyszázezer kilométert vezetett balesetmentesen - "folyamatosan a sérültek állapota felől érdeklődik", és egyelőre nem tud magyarázatot adni a történtekre.

Pruzsina Alice elmondta: a buszon húszan utaztak, a négy legsúlyosabb sérült a jármű hátsó részében. A szóvivő tájékoztatása szerint egy húszéves Ikarus szenvedett balesetet, a járművet az idén akarták leselejtezni.

A sérültek közül öten a nap folyamán hazamehetnek a Szent Borbála Kórházból. Hat sérült gyógyulásához hosszabb ellátás szükséges, az ő vizsgálatuk jelenleg is folyik - mondta Balogh Márta, az intézmény sajtóreferense az MTI-nek.

Ónodi Lívia, a megyei mentőszolgálat vezetője korábban azt közölte, hogy egy menetrend szerinti csuklós busz ütközött össze vonattal az Erőmű lakótelepi átjáróban, és tizenegy ember sérült meg. Három ember szenvedett gerinc-, koponya- és mellkassérüléseket, egy ember sokkos állapotban van.

A három legsúlyosabb sérült közül két nőt a tatabányai kórházba, egy asszonyt pedig mentőhelikopterrel "magasabb ellátást nyújtó" egészségügyi intézménybe vittek - ismertette. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság arról tájékoztatott, hogy az ütközés után a vonat nyolcvan-százméternyire arrébb állt meg.

A Mávinform korábban úgy tájékoztatta az MTI-t, hogy a Vértes Volán járata a jól működő fénysorompó tilos jelzése ellenére hajtott a vonat elé. A vonat az autóbusz hátsó részének ütközött. Both Ferenc sajtóügyeletes közleménye szerint a szerelvényen nem sérült meg senki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.