Vértes Volán: nincs kihallgatható állapotban

Tatabányai buszbaleset: a buszsofőr nem sérült meg, de "nincs magánál"

Nem sérült meg annak az autóbusznak a sofőrje, amelyik Tatabányán összeütközött egy vonattal, de az 56 éves férfi nincs kihallgatható állapotban. Öt sérült a nap folyamán hazamehet.

2014.10.20 14:01MTI

Pruzsina Alice, a Vértes Volán szóvivőjének tájékoztatása szerint a sofőr 15 éve dolgozik a cégnél, négyszázezer kilométert vezetett balesetmentesen, de jelenleg nincs kihallgatható állapotban, "folyamatosan a sérültek állapota felől érdeklődik", így egyelőre nem tud magyarázatot adni a balesetről.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Pruzsina Alice elmondta, a buszon húszan utaztak, a négy legsúlyosabb sérült a busz hátsó részében.

A szóvivő tájékoztatása szerint egy 20 éves Ikarus busz szenvedett a balesetet, a járművet az idén akarták leselejtezni.

A megyei mentőszolgálat vezetője korábban azt közölte az MTI-vel, hogy hétfő délelőtt egy menetrend szerinti csuklós busz ütközött össze egy vonattal Tatabányán, az Erőmű lakótelepi átjáróban. A balesetben 17 ember sérült meg, közülük négyen súlyosan.

Szent Borbála Kórház: öt sérült a nap folyamán hazamehet

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

A hétfő délelőtti tatabányai buszbaleset sérültjei közül öten a nap folyamán eltávozhatnak a Szent Borbála Kórházból - mondta el az intézmény sajtóreferense az MTI-nek.

Balogh Márta tájékoztatása szerint hat sérült gyógyulásához hosszabb ellátás szükséges, az ő vizsgálatuk jelenleg is folyik.

A megyei mentőszolgálat vezetője a baleset helyszínén pontosította az általa korábban elmondottakat: a vonat és a busz ütközésében tizenegy ember sérült meg.

Ónodi Lívia tájékoztatása szerint a három legsúlyosabb sérült közül két nőt a tatabányai kórházba szállítottak, egy asszonyt pedig mentőhelikopterrel vittek magasabb ellátást nyújtó egészségügyi intézménybe, három ember szenvedett gerinc-, koponya- és mellkassérüléseket, egy sérült sokkos állapotban van.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint az ütközés után a vasúti szerelvény nyolcvan-száz méternyire állt meg.

A Mávinform úgy tájékoztatta az MTI-t, hogy a Vértes Volán járata a jól működő fénysorompó tilos jelzése ellenére hajtott a vonat elé. Both Ferenc sajtóügyeletes közleménye szerint a vonaton nem sérült meg senki.

A mentés és a helyszínelés idejére áll a forgalom a Tatabánya-Környe vasútvonalon, a baleset következtében egy felsővezeték tartó oszlop is kidőlt.

A MÁV-Start Zrt. vonatpótló buszokat rendelt a vonat utasainak elszállítására, és Tatabánya és Környe között is vonatpótló autóbuszok viszik az utazókat.

Az utasoknak 20-30 perces késésre kell számítaniuk a délutáni órákig.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.