11 sérült

Vonat elé hajtott a busz - több súlyos sérült

A mentés idejére az útszakaszt és a vasúti pályát is lezárták.

2014.10.20 10:37Havariapress
MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Hétfőn délelőtt, a tatabányai erőműhöz közeli vasúti átjáróban ütközött össze egy, a tilos jelzés ellenére a sínekre hajtó autóbusszal egy Tatabánya felé tartó személyvonat.

Az ütközés után a vasúti szerelvény nyolcvan-száz méternyire állt meg a balesettől. A tatabányai tűzoltók nagy erőkkel érkeztek a helyszínre.

Az összetört autóbuszt feszítővágóval darabolják szét, hogy a megsérült utasokhoz hozzáférjenek. Az autóbuszon tizenöten utaztak, közülük - az elsődleges információk szerint - hét ember könnyű, négy utas súlyos sérülésseket szenvedett.

Az egyik súlyos sérültet mentőhelikopterrel szállították el, miután sikerült a roncsból kiemelni. A vonaton senkinek nem esett baja.

A helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt szünetel a Tatabánya és Oroszlány közötti vasúti közlekedés.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.