Földomlás Pilisvörösváron

Már 3,5 tonnánál nehezebb járművek is használhatják a 10-es főút ideiglenes szakaszát

Múlt héten szombaton a Budapest-Esztergom vasútvonal pilisvörösvári szakaszán egy épülő csomópont (alagút) mellett megdőlt a támfal, és több köbméternyi föld omlott le, néhány méterre a főúttól. Emiatt az érintett útszakaszt lezárták, és egy ideig a vasúti közlekedés is szünetelt.

2014.10.01 18:23MTI

Szerda délutántól a 3,5 tonnánál nehezebb járművek is áthaladhatnak a 10-es főút pilisvörösvári szakaszán földomlás miatt kiépített ideiglenes úton - közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-vel.

Csámpai Attila felidézte, hogy múlt héten szombaton a Budapest-Esztergom vasútvonal pilisvörösvári szakaszán egy épülő csomópont (alagút) mellett megdőlt a támfal, és több köbméternyi föld omlott le, néhány méterre a főúttól. Emiatt az érintett útszakaszt lezárták, és egy ideig a vasúti közlekedés is szünetelt.

Vasárnap délutánra a 10-es úttal párhuzamosan egy ideiglenes utat építettek ki, de ezen eddig csak a személyautók, az autóbuszok, valamint a 3,5 tonnánál könnyebb tehergépjárművek haladhattak át 30 kilométer/órás sebességkorlátozással. A nehezebb járműveket a vasúti átjáró mindkét oldalán visszafordította a rendőrség.

Hétfőn a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) és a kivitelezést végző A-HÍD Zrt. rendkívüli bejárást tartott a helyszínen. A megdőlt támfal helyreállítása jelenleg tervezés alatt áll, a munkálatokkal várhatóan október közepéig készülnek el - írta honlapján a NIF.

A Pest megyei katasztrófavédelem szóvivőjének legfrissebb információja szerint miután megerősítették a 10-es út ideiglenes szakaszát Pilisvörösvárnál, szerda délután 5 órától a 3,5 tonnánál nehezebb járművek is ráhajthatnak, de azon csak legfeljebb 20 kilométeres sebességgel haladhatnak át.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.