Felborult

Átfejtették a benzolt az oldalára borult tartálykocsiból

Hétfő délutánra sikerült átfejteni a 27 ezer liter benzolt abból a tartálykocsiból, ami vasárnap éjfél előtt borult fel a 86-os számú főút Vas megyei szakaszán, Nádasd közelében.

2014.09.29 15:42MTI
freedigitalphotos.net/sakhorn38

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a százhalombattai tűzoltók öt és fél óra alatt fejtették át a benzolt, a körmendi tűzoltók pedig egy daruval és két csörlővel már megkezdték balesetet szenvedett jármű kerekeire állítását.

Hozzátették: a műszaki mentés és az úttest megtisztítása még órákig tarthat, csak ezután indulhat meg ismét a forgalom. A tartálykocsi eddig tisztázatlan körülmények között borult fel a főút egy olyan szakaszán, ahol korábban útépítés zajlott és még nincs kiépítve az új padka.

Helyszíni információk szerint a kamion egyik kerekével lecsúszott az útról, a sofőr visszakormányozta a járművet, ám az a szintkülönbségtől és a kormánymozdulattól megbillent, majd felborult.

A tartály, amiben a 27 ezer liternyi benzol volt, nem sérült meg, de az erősen mérgező és robbanásveszélyes anyag miatt a baleset helyszínén elővigyázatosságból előbb száz, majd kétszáz méteres sugarú körben biztonsági zónát alakítottak ki, ahol a tűzoltók is csak vegyvédelmi öltözékben dolgozhattak.

A reggeli órákban ért a helyszínre az a speciális eszköz, amelynek segítségével el tudták kezdeni az anyag átfejtését egy másik tartálykocsiba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.