Közveszély

Bombafenyegetés miatt jártak pótlóbuszok a 3-as metró teljes vonalán

Egy telefonon érkezett bejelentés nyomán, "közveszéllyel fenyegetés miatt" a rendőrök az M3-as metró teljes szakaszát átvizsgálták.

2014.09.29 07:16ma.hu

Hétfő reggel az első járat indulásától az M3-as metró teljes vonalán, Újpest-Központ és Kőbánya-Kispest állomások között pótlóbuszok szállítják az utasokat "hatósági zárás" miatt - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfő hajnalban. A rendőrség tájékoztatása szerint átvizsgálják a teljes szakaszt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte az MTI-vel, hogy hétfő hajnalban egy telefonon érkezett bejelentés nyomán, "közveszéllyel fenyegetés miatt" a rendőrök megkezdték az M3-as metró teljes szakaszának átvizsgálását. A forgalom csak ezt követően indulhat újra - közölték.

A BKK tájékoztatása szerint a pótlóbuszok jellemzően az éjszakai buszok megállóiban álltak meg.

Közleményében a társaság azt írta, hogy bár több tucat autóbuszt irányítottak át a metró pótlására, a buszos helyettesítés ilyen kiterjedt hosszon nem tudja teljes körűen pótolni a metrójáratok kapacitását.

A hatósági zárás idején az M4-es metró sem állt meg a Kálvin téri megállóban, csak áthaladt az állomáson.

Ismét teljes vonalán közlekedik az M3-as metró - közölte végül valamivel hét óra előtt BKK.

A ma reggeli rendőrségi zárás megszűnését követően ismét a teljes vonalán, a megszokott menetrend szerint közlekedik az M3-as metró Újpest-Központ és Kőbánya-Kispest állomások között, valamint az M4-es metró is ismét megáll a Kálvin téri metróállomáson.

Az autóbuszos pótlás idejére több mint 100 darab autóbuszt állítottak forgalomba, amelyeket folyamatosan irányítanak vissza az eredeti útvonalukra, ezért az érintett járatokon a meghirdetetthez képest továbbra is ritkább közlekedésre lehet számítani.

A forgalom helyreállásáig kérik az érintettek megértését és türelmét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.