A túl nagy sebesség lehetett a ludas

Román busz balesete: a közlekedési hatóság nem talált hiányosságot

A balesetet nagy valószínűséggel a sebesség nem megfelelő megválasztása okozta, és a látási viszonyokat köd is nehezíthette.

2014.09.23 17:50MTI
freedigitalphotos.net/Simon Howden

Helyszíni felülvizsgálatot tartott a Csongrád Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége és a Magyar Közút NpZrt. megyei igazgatósága a román busz hétfői balesetének helyszínén, a makói elkerülőút csomópontjánál, érdemi hiányosságot nem találtak - tájékoztatta a kormányhivatal szóvivője az MTI-t.

Varga Márta közölte, hogy a szakemberek a táblákban, burkolati jelekben, egyéb forgalomtechnikai elemekben, a burkolat állapotában nem találtak érdemi hiányosságot, amelyre a baleset visszavezethető lenne.

A balesetet nagy valószínűséggel a sebesség nem megfelelő megválasztása okozta, és a látási viszonyokat köd is nehezíthette.

Emiatt történhetett, hogy az autóbusz vezetője a körforgalom szabályosan kialakított íveit nem tudta bevenni, és a külső íven, átszakítva a szalagkorlátot, árokba zuhant - áll a közleményben.

A helyszíni szemle tapasztalatai alapján arról döntött a hatóság, hogy kéri a közútkezelőtől a csomópont előtt mindkét főúti irányból - az M43-as autópályáról letérők és a Nagylak felől az autópályára érkezők részére - kihelyezett szabályos és jelenleg is jól látható "60km/h-s sebességkorlátozás" és a körforgalomra figyelmeztető táblák új, sárga hátterű kiemelését és az útpálya bal oldalán történő megismétlését.

A baleset sérültjei közül jelenleg öt embert ápolnak a szegedi traumatológiai klinikán, ők jól vannak - közölte korábban Süveges Gábor tanszékvezető főorvos.

Molnár Krisztina, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: a busz sértetlen utasaiért hétfőn este mentesítő busz érkezett, és folytatták útjukat Romániába.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.