Budapest

Szomorú vagy mulatságos? Nefelejcs utca. Rendőröket fogott el a TEK

H. Tamás korábban a Keleti pályaudvarnál, majd a Baross téren is megfenyegetett járókelőket, végül 23 óra 30 perc körül a Baross téren elfogták, majd előállították.

2014.09.19 10:46MTI
MTI Fotó: Mihádák Zoltán

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) felkérésére szolgálatban lévő rendőröket fogtak el a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai péntek hajnalban Budapesten, a Baross téren - tájékoztatta a KNYF szóvivője pénteken az MTI-t.

Nagy Andrea közölte: a két, a VII. kerületi rendőrkapitányság állományába tartozó rendőrt azzal gyanúsítják, hogy pénzért elengedtek egy szabálytalankodó autóst.

Mint elmondta, a két rendőr csütörtökön nem sokkal éjfél előtt állított meg egy szabálytalanul közlekedő román rendszámú autót a Baross téren. Közölték a sofőrrel, hogy pénzért eltekintenek a büntetéstől. Ezt követően az autós átadott 100 román lejt a járőröknek, akik ennek fejében elengedték, a pénzt pedig elrejtették a rendőrautóban.

Mivel a rendőrök fegyverrel rendelkeznek, a szabályok szerint a KNYF a TEK segítségét kérte a gyanúsítottak elfogásához.

Az autó átkutatása során a nyomozó ügyészség munkatársai megtalálták a 100 lejt. Mindennek alapján a két járőrt kötelességszegéssel elkövetett hivatali vesztegetéssel gyanúsítja a nyomozó ügyészség. A rendőrök szabadlábon védekezhetnek - mondta a szóvivő.

Nagy Andrea arról nem kívánt nyilatkozni, hogy miként jutott a hatóságok tudomására a vesztegetés.

Az MTI úgy tudja: a TEK azokra a rendőrökre csapott le, akik pénteken hajnalban a Baross téren elfogták azt a férfit, aki korábban egy embert megsebesített, többeket pedig megfenyegetett riasztópisztollyal a főváros VII. kerületében. Ezzel kapcsolatban Nagy Andrea azt mondta: arról nincs információjuk, hogy a gyanúsítottak az elfogásukat megelőzően milyen feladatokat láttak el a szolgálat során.

Az MTI fotóin az látható, hogy a TEK maszkos munkatársai intézkednek a Baross téren, és trélerre tesznek egy rendőrautót.

A rendőrség péntek hajnalban a honlapján azt közölte: egy 23 éves férfi csütörtök este 11 óra körül a Nefelejcs utcában - előzetes szóváltás után - riasztópisztollyal rálőtt valakire, majd elmenekült. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint H. Tamás korábban a Keleti pályaudvarnál, majd a Baross téren is megfenyegetett járókelőket, végül 23 óra 30 perc körül a Baross téren - újabb sértettek fenyegetése közben - elfogták, majd előállították. A mentőszolgálatnál az MTI érdeklődésére közölték, hogy a Nefelejcs utcából a sérültet kórházba vitték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.