Konyhai baleset

Szén-monoxid-mérgezés: főzés közben lettek rosszul

Súlyos szén-monoxid-mérgezéssel szállítottak kórházba két idős embert egy budapesti lakásból.

2014.09.16 07:32MTI

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) tájékoztatása szerint a fővárosi tűzoltók szén-monoxid szivárgás gyanúja miatt mentek a XI. kerület Bartók Béla úti lakóház egyik földszinti lakásához, miután az ott élő két idős ember rosszullétre panaszkodott.

A helyszínen a tűzoltók minimális szén-monoxid értéket mértek, ezért a gázszolgálattó szakembereit kérték a helyszínre. Megállapították, hogy a konyhában főzés közben a tökéletlen égés során szén-monoxid került a levegőbe, emiatt lettek rosszul a lakók, akiket a mentők súlyos mérgezéssel szállítottak kórházba - közölte a katasztrófavédelem.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.