Rendőrkézen négy férfi és egy nő

Csaknem két tucat lakásba törtek be

Elfogtak négy férfit és egy nőt, mert a gyanú szerint csaknem két tucat lakásba törtek be Debrecenben. A férfiakat előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.

2014.09.15 15:08MTI
freedigitalphotos.net/worradmu

Uzonyi Attila ezredes, a városi rendőrkapitányság vezetője elmondta: múlt szerda délután egy nő telefonált a rendőrségre, hogy ismeretlenek megpróbáltak betörni a debreceni Mikszáth Kálmán utcai lakásába.

A rendőrök azonnal a helyszínre mentek, és a környező utcákban elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 40 éves B. Csabát, a 34 éves K. Istvánt, a 24 éves G. Sándort, valamint a 20 éves K. Kornéliát - ismertette a kapitány.

Muszka Zoltán alezredes, a bűnügyi osztály vezetője elmondta: az egerbocsi, fóti és budapesti gyanúsítottak kihallgatása után kiderült, hogy 2013 októbere és 2014 szeptembere között csaknem két tucat debreceni lakásba törtek be, és készpénzt, ékszereket, műszaki cikkeket vittek el onnan.

Beszámolt arról is, hogy az elkövetők ötödik társát, a 32 éves nagykanizsai K. Jenőt aznap este őrbottyáni tartózkodási helyén kerítették kézre.

A nála tartott házkutatás során a nyomozók két lőfegyvert, többtucatnyi lőszert, valamint Rendőrség-feliratú jelvényeket és rendőrségi, katonai váll-lapokat foglaltak le.

A négy férfit a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte, K. Kornélia szabadlábon védekezhet. Lopás, valamint lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntettének gyanúja miatt folytat eljárást ellenük a rendőrség - közölte Muszka Zoltán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.