Csongrád megyében

Csúcsforgalom volt a zöldhatáron - több mint 300-an próbálkoztak

A legtöbben Koszovóból, Szíriából és Afganisztánból érkeztek, és Mórahalom, Ásotthalom, illetve Röszke térségében lépték át illegálisan a magyar-szerb határt.

2014.09.15 10:26MTI

Több csoportban összesen 341 határsértőt tartóztattak föl a rendőrök Csongrád megyében a hétvégén - tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Várkonyi Gergely közölte, a legtöbben Koszovóból, Szíriából és Afganisztánból érkeztek, és Mórahalom, Ásotthalom, illetve Röszke térségében lépték át illegálisan a magyar-szerb határt, de néhányan Románia felől igyekeztek az ország belsejébe jutni.

A legnagyobb csoportot hétfőre virradóra Mórahalom belterületén fogták el a rendőrök, a tizenkét szír és nyolc afgán állampolgár között négy nő is volt - tudatta a hadnagy.

A határsértők ellen idegenrendészeti eljárás indult.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.