440-470 centi között

A készültségi szinthez közeli vízállással tetőzhet a Duna Győr közelében

A szakemberek 440 és 470 centiméter közötti csúcsra számítanak; utóbbi érték a készültség határa.

2014.09.02 22:06MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/Supertrooper

Az elsőfokú árvízvédelmi készültség szintjéhez közeli vízállással tetőzhet a Duna kedd éjjel Nagybajcsnál - közölte az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a honlapján. A szakemberek 440 és 470 centiméter közötti csúcsra számítanak; utóbbi érték a készültség határa, amelyet rövid időre és kis mértékben akár át is léphet a folyó.

Megjegyezték, a végső értéket befolyásolja a bősi erőmű működése is. Hozzátették, hogy az utóbbi napok esőzései miatt a Lajta felsőbb szakaszain is kialakult egy kisebb árhullám, de a folyó várt vízállása 10-20 centiméterrel az elsőfokú készültség szintje alatt marad. Készültségi szintet elérő vízállást a Rábán sem várnak a szakemberek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.