Akcióban a Szentesi Járásbíróság

Nem létező amerikai ingatlanokkal üzletelő nőket ítéltek el

Letöltendő börtönbüntetésre ítéltek nem jogerősen két nőt, akiket jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalással és más bűncselekményekkel vádolt az ügyészség.

2014.08.27 19:45MTI
freedigitalphotos sattva

A vádirat szerint a nők több sértettet megtévesztve egy hazai ingatlanforgalmazó és egy az Egyesült Államokban bejegyzett székhelyű cég képviselőjeként 2007-től 2009-ig számos alkalommal kértek és vettek át pénzt, összesen 200 millió forintot megközelítő összeget a sértettektől. Azt ígérték, a pénzt magas kamattal, rövid időn belül visszaadják.

A vádlottak az ügyfeleknek azt mondták, hogy a cég az általuk befektetett összegekből olcsón árverezett amerikai ingatlanokat vásárol, majd az ingatlanok eladásából származó nyereséget visszaosztják a befektetőknek hozamként. A társaságnak azonban sem vagyona, sem bevétele nem volt ahhoz, hogy fedezetet nyújtson a felvett összegek visszafizetésére. Az okozott kár nagyobb része nem térült meg.

A Szentesi Járásbíróság az elsőrendű vádlottat halmazati büntetésül négy év négy hónap, a másodrendűt négy év két hónap börtönbüntetésre ítélte, és mindkettőjüket kártérítés megfizetésére is kötelezte.

A vádlottak és védőik három nap gondolkodási időt kértek az esetleges fellebbezésük bejelentésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.