Becsapták őket

Egyszerűen nem fizetett a szlovák hústermelőknek egy esztergomi vállalkozás

Az üzletszerűen elkövetett csalással egy monorierdői és két piliscsévi férfit gyanúsítanak.

2014.08.27 18:11MTI

Több tízmillió forinttal károsított meg szlovák termelőket egy esztergomi cég, amely az általa megrendelt és Magyarországon eladott tőkehús ellenértékét nem fizette ki a külföldi szállítóknak - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán az MTI-vel.

A sajtószolgálat tájékoztatása szerint az üzletszerűen elkövetett csalással egy monorierdői és két piliscsévi férfit gyanúsítanak. A monorierdői E. Norbert az ellene folyó büntetőeljárásban szabadlábon védekezhet, C. Józsefet és K. Zoltánt az Esztergomi Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

A gyanúsítottak a szlovák cégek bizalmának elnyerésére egy ideig fizettek az áruért, de idővel az utalások elmaradtak. A külföldi partnerek abban a reményben, hogy a megrendelő később teljesíteni fog, leszállították a kért húst, végül 32 millió forintos kárt szenvedtek - ismertette az ügy részleteit Lutringné Szabadi Bernadett, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának nyomozója a Zsaru magazin szerdai számában.

A vállalkozást E. Norbert nevére alapította a másik két gyanúsított, és heti ötvenezer forint fizetést ígértek neki a közreműködésért. Időközönként elkísérték a bankba, és felvetették vele az eladott húsért kapott pénzt. A férfi csak később jött rá, hogy strómanként alkalmazták. Az eljárás indulásakor őt és családját is megfenyegették, ha a gyanúsítottakra terhelő vallomást tesz.

A rendőrök C. József házában egy illegálisan kialakított földgáz-cseppfolyósító berendezést találtak, működéséhez a gázt és az áramot is lopták. A cseppfolyósított üzemanyaggal gázüzemre átalakított autókat tankoltak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.