Vészfék

Bíróság elé állították a metróalagútba menekülő tolvajt

Az albán állampolgárságú férfi eltulajdonított egy táskát és menekülni kezdett: a sínekre ugrott, majd a metró alagútjába futott, ahol azonban az elinduló szerelvény mellett elesett. Csoda hogy még él.

2014.08.27 15:06MTI

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség közérdekű üzem működése megzavarásának bűntette, lopás bűntette és más bűncselekmények miatt szerdán gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a férfit, aki pár héttel ezelőtt egy fővárosi kávézóból ellopott egy táskát, majd azzal a metró alagútjába menekült, ahol a közlekedő metrószerelvény előtt a sínekre esett - közölte a fővárosi helyettes főügyész az MTI-vel.

Üveges Andrea közleményében azt írta: a vád szerint, az albán állampolgárságú férfi 2014. július 30-án egy budapesti VII. kerületi kávézóból eltulajdonított egy táskát, majd azzal a Blaha Lujza téri aluljáró irányába menekült. A táska tulajdonosa, valamint egy alkalmazott üldözni kezdte az elkövetőt, aki a sértettet megpillantva, a táskát a peronra dobta. Ezután a férfi továbbmenekülve a sínekre ugrott, majd a metró alagútjába futott, ahol azonban az elinduló szerelvény mellett elesett. A metróvezető csak azonnali vészfékezéssel tudott megállni, egyúttal kérte a pálya áramtalanítását.

A férfi tette miatt az M2-es metró forgalma egy szakaszon közel másfél órára leállt, a metró helyett több mint 50 pótlóbuszt kellett forgalomba állítani.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya által lefolytatott nyomozás eredményeként, a kerületi ügyészség a férfit szerdán gyorsított eljárásban bíróság elé állította. A tárgyaláson lefolytatott bizonyítási eljárás eredményeként a Pesti Központi Kerületi Bíróság a váddal egyezően állapította meg a vádlott bűnösségét, és ezért őt 3 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte, továbbá 5 évre kiutasította Magyarország területéről és 5 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ítélet a fellebbezések miatt nem jogerős.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.