Fővárosi Főügyészség

Addig ütötte az asztallábbal, míg ki nem lehelte a lelkét

Az ugyanazon nőhöz fűződő kapcsolatukból adódó konfliktus okán a vádlott és áldozata között már a gyilkosság napját megelőzően is többször volt szóváltás.

2014.08.22 09:49Havariapress

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolta meg a Fővárosi Főügyészség azt a 42 éves férfit, aki tavaly márciusban egy vita során asztallábbal vert halálra egy embert Budapesten.

A vádirat lényege szerint, az ugyanazon nőhöz fűződő kapcsolatukból adódó konfliktus okán a vádlott és áldozata között már a gyilkosság napját megelőzően is többször volt szóváltás. A két férfi 2013. március 8-án is összeszólalkozott a IV. kerületi Berda József utcai lakásban, ahol az áldozat aznap több alkalommal megjelent.

Éjfél körüli időben a vádlott észrevette, hogy a férfi újból, ez esetben egy fadarabbal a kezében érkezik a lakáshoz, ezért a nappaliból magához vette az egyébként önvédelmi célból rendszeresen magánál hordott asztallábat. Az ittas ember belépett a lakásba, ahol először hangos szóváltás, majd dulakodás alakult ki közte és az ugyancsak ittas vádlott között.

A dulakodás során a sértett a kezében tartott faléccel egy alkalommal kis erővel megütötte a másikat a homlokán, mire a vádlott a korábban magához vett asztallábbal szemből, nagy erővel ráütött a férfi fejére. A nagy erejű ütés következtében az áldozat eszméletét vesztette, magatehetetlen állapotban a padlóra esett, miközben kiejtette a kezéből a falécet.

A vádlott ekkor a már védekezésre képtelen férfi fejét az asztallábbal még legalább tízszer, megütötte. A bántalmazás következtében a sértett a helyszínen életét vesztette.

A Fővárosi Főügyészség az ügyben különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat, amely bűncselekmény büntetési tétele tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.