Debrecen: szex helyett rablás

Kérték, mutassa meg, ha "barátkozni" akar a hölggyel...

A három férfi azt mondta a sértettnek, hogy a társaságukban lévő nővel anyagi ellenszolgáltatásért szexuális kapcsolatot létesíthet.

2014.08.20 13:54ma.hu
Forrás: police.hu

A Debreceni Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettesekkel szemben, akik 2014. augusztus 18-án 22 óra 30 perc körüli időben Debrecen, a Petőfi téren szólították le áldozatukat.

A három férfi azt mondta a sértettnek, hogy a társaságukban lévő nővel anyagi ellenszolgáltatásért szexuális kapcsolatot létesíthet. Miután a 38 éves férfi elfogadta az ajánlatot az ismeretlen tettesek kérték, hogy mutassa meg a nála lévő készpénzt.

A sértett elővette a pénzt, melyet az egyik férfi erőszakkal kivett a kezéből, majd mindannyian elmentek a helyszínről. Az áldozat vissza akarta szerezni a pénzt és a rablók után ment. A tettesek a közeli parkolóban álló gépkocsijuk csomagtartójából azonban elővettek egy vasrudat és egy keresztkulcsot, melyekkel többször megütötték, majd megrugdosták a sértettet, aki a helyszínről el tudott menekülni és feljelentést tett a városi rendőrkapitányságon.

A rendőrök a bejelentést követően azonnal megkezdték az adatgyűjtést és tanúkutatást az ismeretlen tettesek azonosítása és felkutatása érdekében.

A beszerzett információkat követően a nyomozók látókörébe került három hajdúhadházi és egy nyírmihálydi lakos, akik a bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatók. Ellenük a nyomozóhatóság országos elfogatóparancsot bocsátott ki.

A járőrök 2014. augusztus 19-én 10 óra 25 perc körüli időben - Cegléd közelében - a 4. számú főúton, egy az út szélén parkoló személygépkocsira lettek figyelmesek. A rendőrök igazoltatták a gépjármű utasait, mely során megállapították, hogy ellenük a Debreceni Rendőrkapitányság által rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kiadott körözés van érvényben. Az egyenruhások elfogták a három férfit és a nőt, akiket később előállítottak a Debreceni Rendőrkapitányságra.

A nyomozók a 49 éves B. Pétert, a 30 éves B. Pétert, a 20 éves B. Richárdot és a 25 éves W. Alexandrát gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

A Debreceni Rendőrkapitányság a terheltekkel szemben rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.