Alagút

Két gyalogost ütött el a 105-ös busz, egyikük meghalt

Egy idős nő a busz alá szorult, a kiszabadításához meg kellett emelni a járművet, de az életét már nem tudták megmenteni.

2014.08.19 11:47MTI
MTI Fotó: Lakatos Péter

Két gyalogost ütött el kedden a 105-ös busz Budapest I. kerületében, az Alagút utca és az Attila út kereszteződésében, egyikük meghalt - tájékoztatott Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Kisdi Máté elmondta: egy idős nő a busz alá szorult, a kiszabadításához a tűzoltók megemelték a járművet, de az életét már nem tudták megmenteni. Egy idős férfit elsodort a busz, ő az ütéstől súlyos sérüléseket szenvedett, a mentők a helyszínen ápolják.

Hozzátette: egyik irányban sem járható az Attila út az Alagút utcát érintő szakaszon, a forgalmat a Krisztina körútra terelik.

A baleset oka ismeretlen, körülményeit most is vizsgálják a rendőrök, tart a helyszínelés - közölte Vattayné Székely Noémi, az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel. Hozzátette: a baleset miatt a Hegyalja útnál rendőri irányítással terelik a forgalmat.

A baleset miatt elterelik az 5-ös, a 86-os, a 105-ös és a 178-as buszokat - mondta Erős János, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) fődiszpécsere az MTI-nek. Az augusztus 20-ai forgalomkorlátozások miatt a 86-os és a 105-ös busz eleve módosított útvonalon járt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.