Ellenlábas

Vádemelés a fejszés tömegverekedés részvevője ellen

Emberölés kísérlete és fegyveresen elkövetett garázdaság miatt vádat emeltek egy 33 éves férfi ellen, aki 2011 novemberében egy budapesti tömegverekedés során életveszélyes sérülést okozott ellenlábasának.

2014.08.15 09:33MTI

Szoboszlai-Szász Richárd, a főügyészség helyettes vezetője pénteken közölte: a vádlott és társasága 2011. november 18-án éjszaka egy XV. kerületi szórakozóhelyen italozott, amikor megérkezett egy másik társaság a presszóba.

Egy korábbi személyes konfliktus miatt a két csoport tagjai között hangos szóváltás alakult ki, ezért a biztonsági őrök szétválasztották és kikísérték őket a szórakozóhelyről, egyúttal a helyszínről való távozásra szólították fel a két társaságot.

Ekkor mindkét csoport a biztonsági őrök ellen fordult; a közelben parkoló autóikból különböző eszközöket, baseball ütőt, gázpisztolyt, gumilövedékes pisztolyt vettek magukhoz. Utóbbiakkal több lövést adtak le a biztonsági őrök felé, végül elhajtottak a helyszínről.

Ugyanakkor pár órával később a két társaság tagjai az erzsébetvárosi Klauzál téren akadtak össze, ahol baltanyéllel, kisbaltával, gázpisztollyal, késekkel felszerelkezve estek egymásnak. Ennek során a vádlott egy fejszével fejen ütötte a másik társaság egyik tagját, akit életveszélyes sérüléssel vitték kórházba.

A két csoport többi tagja ellen a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség csoportosan és fegyveresen elkövetett garázdaság miatt emelt vádat - közölte a főügyész-helyettes.

Az emberölés kísérletének büntetési tétele öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés - tette hozzá

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.