Nem kukoricáznak

Vizsgálat indult a baktériumfertőzés miatt megbetegedett címerezők ügyében

Foglalkozási megbetegedés gyanúja miatt vizsgálat indult azoknak a munkavállalóknak az ügyében, akik kukorica címerezése után baktériumfertőzés miatt megbetegedtek és kórházba kerültek.

2014.08.07 16:25MTI
Forrás: Wikipedia

A vizsgálat során megkérdezik a munkavégzés körülményeiről az érintett munkavállalókat és a munkáltatót is.

Borsos Anikó karcagi járási tiszti főorvos elmondta: a leptospirózis, közismertebb nevén nádvágóláz miatt kilencen kerültek kórházba hányingerrel, hasmenéssel és magas lázzal Tiszaszőlősről, Tiszaburáról, Kunmadarasról és Ecsegfalváról.

A debreceni Kenézy kórháztól kapott tájékoztatás szerint kezelés alatt már csak két beteg áll, ők antibiotikumot kapnak, és valószínűleg a hét végén hazatérhetnek.

A leptospirózis olyan bakteriális fertőzés, amelyet rágcsálók és kutyák terjeszthetnek. Ha vizes helyeken az emberek mezítláb járnak, horzsolásos, sebes lábukon keresztül a kórokozó bejuthat a szervezetükbe. A munkások korábban elmondták, hogy az esős időben mezítláb dolgoztak a kukoricaföldön.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.