Beborult

SUN Fesztivál: túl sok volt a drog

Kábítószer-birtoklás és -fogyasztás, vagyon elleni bűncselekmény és ittas vezetés miatt a bercel-csobánkapusztai hatnapos fesztivál ötvenhat résztvevője ellen indítottak eljárást, öt embert őrizetbe is vettek.

2014.07.30 14:15MTI

Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a július 22. és 27. között zajló SUN Fesztiválon és környékén polgárőrök bevonásával állandó rendőri jelenlétet biztosítottak. A hatnapos rendezvény alatt a balassagyarmati rendőrkapitányság kábítószer-birtoklás és -fogyasztás miatt negyvennyolc ember - köztük harmincöt külföldi állampolgár - ellen, vagyon elleni bűncselekmény és garázdaság miatt pedig hét ember ellen indított büntetőeljárást - tette hozzá. Kábítószer birtoklás megalapozott gyanúja miatt négy férfit őrizetbe vettek, és a náluk talált kábítószergyanús anyagok nagy mennyiségére tekintettel vizsgálják a drogkereskedelem gyanúját is. A rendőrök mintegy 2800 gramm kábítószergyanús anyagot foglaltak le - közölte a szóvivő. Járművezetés ittas vagy bódult állapotban bűntette miatt eljárást indított egy külföldi állampolgár ellen, és őt is őrizetbe vették - mondta Dankóné Nagy Éva. A tavalyi SUN Fesztiválon tizenhárom magyar és huszonnyolc külföldi állampolgár ellen indítottak eljárást kábítószergyanús anyag birtoklása miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.