Az év végéig is eltarthat a veszélyelhárítás

Andrássy úti tűz: egy vödör homokkal akartak tüzet oltani

Több hónap, mire minden romot sikerül eltakarítani, addig is csak részlegesen nyitják meg a forgalom előtt a szervizút egy részét.

2014.07.30 10:14MTI

Még az elsődleges veszélyelhárítás is legalább egy hónapig eltart a Kodály köröndön, ahol két hete néhány óra alatt teljesen megsemmisült egy a világörökség részét képező épület teljes tetőzete és a már 14 éve felújítás, illetve átépítés alatt álló harmadik emelete - írta szerdai számában a Népszabadság.

A lap közlése szerint a szakemberek még mindig a tető és a harmadik emeleti födém szélén lelógó, könnyen megmozdítható elemeket szedik le. A rendőrség a munkálatok idejére lezárta a környező utcákat, és az Andrássy út szervizútjának egy részét. Az elsődleges veszélyelhárítás után ezeket majd részlegesen megnyitják a forgalom előtt. Közben folytatódik majd a veszélyelhárítás, melynek keretében a tetőzet és a harmadik emelet maradványait eltávolítják. Az önkormányzat kedden írt ki pályázatot a munkálatok elvégzésére.

A Népszabadság Óvári Gyula alpolgármester tájékoztatására hivatkozva azt írta: az elsődleges veszélyelhárítás befejezése után kell még legalább három-négy hónap, mire minden romot sikerül eltakarítani.

A lap arról is beszámol, hogy az ügy két gyanúsítottjának, két munkásnak a vallomásából kiderül: bár nyílt lánggal dolgoztak a száraz tetőtérben, nem vittek magukkal poroltót, csak egy vödör homokot készítettek maguk mellé arra az esetre, ha lángra kapna valami.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.