Delmagyar.hu

Égési sérülésekkel kerültek kórházba a zellert gyomlálók

Égési sérülésekkel került ötven ember kórházba, az alkalmi munkások zellert gyomláltak egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei kertészetben. De miért??

2014.07.23 22:45MTI
Forrás: Wikipedia

A munkásokat a portál híre szerint a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikáján ápolják.

Az alkalmi munkásokat a Csongrád megyei Baksról vitték egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei kertészetbe, ahol szombaton és vasárnap dolgoztak, és hétfőre valamennyiükön fájdalmas, feszülő hólyagok keletkeztek. A pórul járt emberek azt mondták, senki nem figyelmeztette őket, hogy a zeller levele a tűző napon ilyen bőrsérüléseket okoz. Egy bőrgyógyász a portálnak azt mondta: a növény a napfény hatására az égéshez hasonló bőrgyulladást okoz.

A Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika megerősítette, hogy sok beteget kezelnek fitofotodermatitisszel, amely akkor alakul ki, ha bizonyos növények - ilyenek a zeller, a petrezselyem, a citrusfélék, a sárgarépa, a füge, valamint egyes ernyősvirágzatú fűfélék - napozás után a bőrrel érintkeznek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.