Pénzt vagy életet, esetleg műfogsort...

Fegyverrel raboltak műfogsort

Pénzt, ékszert és műfogsort is zsákmányoló fegyveresek ellen emeltek vádat Budapesten.

2014.07.23 09:18MTI
http://www.freedigitalphotos.net/cooldesign

Az ügyészség szerint a két megvádolt férfi - egy harmadik, ismeretlenül maradt társával - tavaly március 22-én éjfél körül símaszkban, kesztyűben megjelent egy XX. kerületi családi ház előtt, kifeszítette a kertkaput, betörte a bejárati ajtó üvegablakát betörték, és behatolt az épületbe - közölte Ibolya Tibor fővárosi főügyész.

Mikor a házban lakók felébredtek a zajra, a három rabló fegyverrel vagy ahhoz hasonló tárggyal és késsel fenyegetve értékeik átadására szólította fel őket, majd átkutatták a házat. Jelentős értékű készpénzt, órát, ékszereket és egy műfogsort zsákmányoltak.

A vádlottak autóval távoztak, ám a gyorsan haladó járműre felfigyelt egy rendőrjárőr. Követni kezdte őket, mire a vádlottak megálltak, és megpróbáltak elfutni. Egyiküket a rendőrök menekülés közben fogták el, kabátjának zsebében még ott volt a rabolt ékszerek egy része és az egyik sértett műfogsora, a személygépkocsiban pedig megtalálták az elkövetésénél használt zseblámpát, símaszkot és kesztyűket.

A két elfogott, jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő férfi ellen a vád jelentős értékre, fegyveresen elkövetett rablás és más bűncselekmény. A Fővárosi Főügyészség letöltendő fegyházbüntetést indítványozott vádiratában - olvasható a közleményben.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.