Sokkoló részletek

Vádemelés a brutális pesterzsébeti anyagyilkos ellen

A Fővárosi Főügyészség több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt vádat emelt azzal a 27 éves férfival szemben, aki 2012 novemberében egy vitát követően megölte édesanyját, majd a nem sokkal később hazatérő mostohaapjára is rátámadt.

2014.07.22 10:36MTI

A vádirat lényege szerint a férfi viszonya édesanyjával és mostohaapjával már évekkel korábban megromlott, rendszeresek voltak közöttük a nézeteltérések, szóváltások - írta az ügyészség.

A bűncselekmény napján a XX. kerületi, a Dobos utcában lévő otthonukban a vádlott és édesanyja veszekedni kezdett, majd ezt követően a férfi egy fém kerékcsavarkulccsal az édesanyja után ment a ház emeletére, ahol rátámadt, ököllel az arcába ütött, majd a vastárggyal többször a fejére sújtott. A nő ettől eszméletét vesztve összeesett.

A fiatal férfi - abban a hiszemben, hogy a földön eszméletlenül fekvő, vérző édesanyja már meghalt - egy zsinórral a nő kezeit összekötötte, a fejére és felsőtestére pedig egy nejlonzsákot húzott. Feleségével közösen a testet a ház hátsó udvarára vonszolták. A nő eközben az udvaron megfulladt a fejére húzott zsák miatt.

A vádlott elhatározta, hogy a hazaérkező mostohaapját is megöli, ezért az este hazatérő férfira késsel támadt rá. Az apa védekezett, ezért a kés az alkarját, valamint az alhasát érte; végül sikerült kimenekülnie a házból, majd az utcán egy járókelőtől kért segítséget, aki értesítette a rendőröket.

Az édesanyját és mostohaapját megtámadó férfival szemben a vád több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, amelynek a törvény szerinti büntetési tétele tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztés - áll a közleményben.

Házastársát - egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő - emberöléssel kapcsolatban elkövetett bűnpártolás bűntettével vádolja a főügyészség.

A Fővárosi Főügyészség a vádiratban mindkettőjükkel szemben letöltendő szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.