Tűzesetek

Bálatüzekhez riasztották a siófoki tűzoltókat

Bábonymegyernél az aratáshoz kapcsolódó munkák közben meghibásodott a bálázó, és azonnal lángra lobbantotta a gépből kiforduló bálát.

2014.07.21 21:25MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/adamr

A siófoki tűzoltókat két helyre is riasztották bálatüzekhez hétfő este: a Somogy megyei Bábonymegyerre és a Fejér megyei Mátyásdombra - tájékoztatta a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az MTI-t. Bábonymegyernél az aratáshoz kapcsolódó munkák közben meghibásodott a bálázó, és azonnal lángra lobbantotta a gépből kiforduló bálát.

A tűz átterjedt további hét bálára és mintegy két hektáron leégett a tarló is. A siófoki hivatásos tűzoltók a tabi önkormányzati tűzoltókkal közösen küzdöttek a lángok megfékezésén, miközben erőgép körbeszántotta a területet, gátolva a tűz továbbterjedését.

Hétfő este Fejér megyéből is riasztották a siófoki tűzoltókat: Mátyásdomb mellett mintegy 40 hektáron égett a tarló, és bálák gyulladtak meg. A tulajdonos a tűzoltók kiérkezése előtt védőszántással akadályozta a lángok terjedését. Mintegy 180 bála vált a tűz martalékává, nem sérült meg senki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.