Jókor volt jó helyen

Életet mentett a baleseti helyszínelő

A Sajópüspöki és Sajónémeti községek között bekövetkezett közlekedési baleset gépjárműbe szorult sérültjét szabadította ki egy ózdi rendőr.

2014.07.16 16:10ma.hu
Képek: police.hu

Az Ózdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának balesethelyszínelője, Zsámbok Zoltán r. főtörzszászlós 2014. július 2-án a kora délutáni órákban a 25-ös számú főút Sajópüspöki és Sajónémeti községek közötti szakaszán forgalomellenőrzést hajtott végre kollégájával Barna Alexandra prr. őrmesterrel - írja a police.hu

Az ellenőrzés befejeztével már éppen elindulni szándékoztak a rendőrök szolgálati gépjárművükkel, amikor 15 óra 20 perckor egy nagy csattanásra lettek figyelmesek.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján egy 75 éves ózdi lakos az általa vezetett Opel Corsa típusú személygépjárművével Sajópüspöki irányából Ózd irányába történő közlekedése során hátulról - fékezés és irányváltoztatás nélkül - nekiütközött az út mentén álló, Ford Fiesta típusú személygépjárműnek.

A baleset következtében a parkoló autó 20 éves női sofőrje nem sérült meg, míg az Opelt kormányzó férfi eszméletét elvesztve a füstölgő gépjárművében rekedt.

A helyszínen lévő rendőrök azonnal megkezdték az életmentést és a kárenyhítést. Barna Alexandra prr. őrmester a baleset helyszínének lezárásáról intézkedett, míg Zsámbok Zoltán r. törzszászlós a gépjárműbe szorult, öntudatlan nyugdíjast szabadította ki.

Az időközben kiérkező tűzoltók a füstölgő autót áramtalanították, a kigyulladást meggátolták, míg a mentősök a sérültet kórházba szállították.

A baleset körülményeit az Ózdi Rendőrkapitányság Igazgatásrendészeti Osztálya vizsgálja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.