Őrzés-védés

Eltűnt csecsemő - soron kívüli vizsgálat a kórházak újszülöttosztályain

Szerdán elvittek egy újszülöttet a szombathelyi Markusovszky Kórház szülészeti osztályáról. Az egynapos kislányt a rendőrök egy órán belül egészségesen megtalálták a városban.

2014.07.11 11:19MTI

Soron kívüli vizsgálatot rendelt el az újszülöttosztályokon Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkársága.

A közlemény szerint az államtitkár csütörtökön rendelt el soron kívüli vizsgálatot a kórházak őrzés-védelmével, biztonsági rendszereinek működésével kapcsolatban, különös tekintettel az intézmények újszülöttosztályaira.

Kitértek arra: az államtitkár a közeljövőben személyesen is tájékozódik a kórházak biztonsági rendszereiről annak érdekében, hogy továbbra is maradéktalanul biztosított legyen a betegellátás zavartalansága.

Szerdán elvittek egy újszülöttet a szombathelyi Markusovszky Kórház szülészeti osztályáról. Az egynapos kislányt a rendőrök egy órán belül egészségesen megtalálták a városban, és a mentőszolgálat közreműködésével visszavitték a kórházba.

A nyomozás során kiderült, hogy az újszülöttet egy 38 éves szombathelyi asszony és 31 éves unokaöccse vitte el a kórházból, azzal a szándékkal, hogy megtartsa. Egyelőre nem tudni, hogyan jutottak be a kórházba, és milyen körülmények között vették magukhoz a gyermeket.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.